2019

Nieuwsberichten van 2019.

  • Lancering website OCD

    17 september 2019

    Vanaf 17 september 2019 is onze nieuwe website online. Daar zijn wij trots op! Graag vertellen wij over de voordelen die onze nieuwe site voor jou heeft.

  • Onderzoek behoefte aan cultuur

    05 augustus 2019

    Wat vind je van het cultureel aanbod? Waar heb je het meest behoefte aan? U kunt nu uw mening geven via een enquête.

  • Verkiezingsuitslagen Drechtsteden

    04 augustus 2019

    Het Onderzoekcentrum Drechtsteden maakte een info-graphic van de opvallende uitslagen voor het Europees Parlement in de regio Drechtsteden.

  • Zwijndrecht aan de slag met verbetersuggesties uit onderzoek

    03 augustus 2019

    De gemeente Zwijndrecht heeft in het afgelopen jaar diverse verbetersuggesties uit het onderzoek hondenbeleid van het OCD uitgevoerd of in studie genomen. Eind mei zijn de actiepunten naar aanleiding van het onderzoek met de Gemeenteraad besproken.

  • Positief beeld initiatiefnemers samenleving Dordrecht

    02 augustus 2019

    De gemeente Dordrecht wil initiatieven van inwoners, commerciële partijen en maatschappelijke organisaties graag op een goede wijze faciliteren. Om te kunnen volgen hoe de gemeente het op dit vlak doet, liet zij een nulmeting uitvoeren door het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD). Het onderzoek laat zien hoe de Dordtse samenleving nu aankijkt tegen de samenwerking met de gemeente en wat de gemeente kan verbeteren.

  • De gemiddelde woonlasten in de regio Drechtsteden

    01 augustus 2019

    Het Onderzoekcentrum Drechtsteden zette de drie belangrijkste woonlasten op een rij: de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en de OZB.

  • Verkiezingsuitslagen Provinciale Staten

    31 juli 2019

    Forum voor Democratie won in Zuid-Holland de verkiezingen voor De Provinciale Staten. Met 11 zetels werden ze groter dan de VVD (10 zetels). Ook in de regio Drechtsteden haalde FvD veel stemmen.

  • Voortgang Dordt West gemonitord

    31 juli 2019

    De Monitor Dordt West

  • Kantorenmarkt Drechtsteden minder ruim

    01 januari 2019

    In de Drechtsteden is de kantorenmarkt gedurende 2017 verder verbeterd en is de markt minder ruim dan aan het begin van dat jaar. Zo blijkt uit de monitor "Monitor Kantorenmarkt Drechtsteden 2018" die het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) onlangs heeft gepubliceerd.