Onderzoek naar vroegtijdige schoolverlaters

18 november - Elk schooljaar is een groep jongeren die school zónder startkwalificatie verlaat. Waarom vallen deze jongeren uit en wat had dit kunnen voorkomen? Het Onderzoekcentrum Drechtsteden zocht het uit!

Zodra kinderen 4 jaar worden, starten zij hun schoolcarrière op de basisschool. Een diploma is dan nog ver weg, maar uiteindelijk verlaat iedereen zijn/haar school met een diploma om vervolgens een goede start op de arbeidsmarkt te kunnen maken. Tenminste, dat is de bedoeling. Toch is er elk schooljaar een groep jongeren die school zónder startkwalificatie (mbo2, HAVO of VWO) verlaat. 

Daan Massie, Senior-onderzoeker, vertelt over het onderzoek. "Per jaar verlaten honderden jongeren, uit de tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid, zonder startkwalificatie de opleiding. Op verzoek van het bestuurlijk overleg VSV/de stuurgroep VSV  hebben wij uitgezocht waarom deze jongeren uitvallen en wat dit had kunnen voorkomen. We delen het onderzoek graag, omdat in onze regio niet eerder onderzoek is gedaan naar dit onderwerp."

Klik hier om het hele rapport te lezen.